Aanwezigheidsregistratie bouw

Zorg voor een vlekkeloze afstemming op de bouwplaats dankzij digitale aanwezigheidsregistratie. Innovatieve aanwezigheidsmonitoring voor bouwvakkers.

Het bijhouden van de aanwezigheid van werknemers wordt cruciaal op de bouwplaats, vooral voor mobiele werknemers. Met behulp van geavanceerde digitale oplossingen wordt een gedetailleerd overzicht geboden van alle werknemers die op een specifieke locatie aanwezig zijn. Dit gebeurt door nauwkeurige registratie van in- en uitgaande gegevens, wat resulteert in een foutloze registratie van de aanwezigheid.

De krachtige softwareapplicatie van Seat63 voor aanwezigheidsregistratie, beschikbaar als een intuïtieve mobiele app, gaat verder dan alleen het bijhouden van de aanwezigheid. Het waarborgt een naadloze conformiteit van het mobiele personeel in de bouwsector.

Aanwezigheidscontrole gaat verder dan simpelweg vastleggen wanneer werknemers arriveren of vertrekken. Het omvat het beheer van werktijden, het handhaven van geplande uren en het inzicht krijgen in de lijst van medewerkers op elk moment. Deze elementen dragen bij aan een strikte naleving door het personeel.

Hoewel het implementeren van een aanwezigheidsregistratiesysteem op een vaste locatie met een vast rooster redelijk eenvoudig is, wordt het aanzienlijk complexer wanneer werknemers op verschillende locaties werken of gedurende de dag van locatie veranderen.

Denk aan de volgende vragen:

 • Wie is er precies aanwezig op een specifieke locatie?
 • Hoeveel uren zijn er op het project gewerkt?
 • Welke administratieve status is correct en welke niet?

Om deze vragen te beantwoorden, is het essentieel om:

 • De frequente in- en uitdiensttredingen van het personeel op diverse sites nauwlettend te volgen.
 • Toegang te hebben tot een duidelijk overzicht van de aanwezige werknemers per project.
 • De administratieve status van elke werknemer die op de locatie aankomt, te controleren.

Het implementeren van een oplossing die een naadloze communicatie tussen de bouwplaats en het hoofdkantoor mogelijk maakt, wordt noodzakelijk. Echter, traditionele instrumenten en aanwezigheidssystemen falen in het faciliteren van deze cruciale communicatie.

Hoe behoudt u strikte controle over de aanwezigheid van werknemers? Diverse instrumenten worden traditioneel ingezet voor aanwezigheidscontrole, en hier bespreken we de vier meest gangbare, met hun respectievelijke voor- en nadelen.

 1. Papieren timesheets – een beperkt instrument voor werknemersopvolging. Historisch gezien werden de aanwezigheid en gewerkte uren vastgelegd op papier, op zogenaamde “aanwezigheidsbladen” of “timesheets.” Naast de tijd die nodig is voor het registreren van informatie, vereisen deze methoden ook aanzienlijke verwerkingstijd. Het verzamelen van diverse formulieren, overdracht naar de HR-afdeling of handmatige invoer in een Excel-bestand, resulteren in een tijdsverloop tussen registratie en bruikbare gegevens.

  Voor bouwvakkers is het moeilijk om te bepalen of een collega voldoet aan de regels, omdat administratieve documenten vaak verspreid zijn over archiefkasten op de bouwplaats. Met dergelijke methoden is het onmogelijk om tijdig alle informatie aan het hoofdkantoor door te geven, zonder overmatig telefoongebruik of e-mailverkeer.

 2. Prikklokautomaten – beperkt nut voor aanwezigheidscontrole. Prikklokautomaten, al dan niet met chipkaarten. Manuele prikklokautomaten, RFID-lezers, biometrische lezers – er zijn verschillende soorten beschikbaar. Ze moeten vooraf op locatie worden geïnstalleerd, wat niet geschikt is voor kortlopende locaties of mobiele onderhoudswerkzaamheden op verschillende plaatsen. Ze registreren weliswaar uren, maar niet het type gewerkte uren of relevante betalingen/vergoedingen.
 3. Mobiele apps voor aanwezigheidsregistratie – de toekomst van nauwkeurige controle. Moderne technologieën stellen bedrijven in staat om aanwezigheidsregistratie te transformeren en aan te passen aan de uitdagingen van de bouwsector. Mobiele apps voor aanwezigheidsregistratie bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele methoden.

Enkele voordelen van mobiele apps voor aanwezigheidsregistratie zijn:

 • Real-time registratie: Mobiele apps laten werknemers in- en uitklokken vanaf elke locatie met internetconnectiviteit, waardoor real-time aanwezigheidsgegevens beschikbaar zijn.
 • Flexibiliteit: Mobiele apps zijn uitermate geschikt voor mobiele werknemers, omdat ze toegang hebben tot de registratiefuncties via hun smartphones, ongeacht waar ze zich bevinden.
 • Automatische naleving: Moderne apps kunnen automatisch de conformiteit van werknemers controleren op basis van vooraf ingestelde regels en beleidslijnen, waardoor de administratieve last voor zowel de werknemer als het management wordt verminderd.
 • Integratie met HR-systemen: Mobiele apps kunnen naadloos integreren met bestaande HR-systemen, waardoor gegevens snel en efficiënt kunnen worden gedeeld tussen bouwplaatsen en hoofdkantoren.

Met de opkomst van mobiele apps voor aanwezigheidsregistratie wordt het mogelijk om de aanwezigheid van mobiele werknemers op een geavanceerde en betrouwbare manier te beheren. Dit opent de deur naar een meer gestroomlijnde, efficiënte en veilige werkomgeving op bouwplaatsen.

Moderne technologische oplossingen, met name mobiele apps voor aanwezigheidsregistratie, bieden real-time registratie, flexibiliteit, automatische naleving en integratie met bestaande systemen om een allesomvattende oplossing te bieden voor de hedendaagse behoeften van de bouwsector.

Terwijl bedrijven streven naar efficiëntie, naleving en veiligheid op bouwplaatsen, zal de acceptatie en implementatie van geavanceerde aanwezigheidsregistratietechnologieën ongetwijfeld toenemen. Hierdoor kunnen organisaties niet alleen voldoen aan wettelijke vereisten, maar ook een werkomgeving creëren die optimaal is afgestemd op de unieke uitdagingen van de bouwindustrie.

Aanwezigheid registreren

De overtreffende trap van urenregistratie

Doordat wij werken met in- en uitchecken op basis van de daadwerkelijke locatie van het personeel (via GPS) is de App meer dan een eenvoudig urenregistratie systeem. Het is een aanwezigheidsregistratie zodat daadwerkelijk kan worden vastgesteld dat de medewerker op locatie was.

Onze geavanceerde app vermijd hiermee discussies over aanwezigheid, urenbriefjes, taalbarrières en biedt flinke administratieve besparingen.